God Mat Är Gott!

2025-05-02
12:30:00

Sheik el Mashi, Aubergine i ugnen

4 port ca
 
1 kg Aubergien, helst små
Matolja till pensling och stekning
1 stor Gul lök, hackad
200 gr Köttfärs, eller annan färs
25 g ca, Pinjenötter
1 tsk Salt
1 krm Libanesisk peppar ( 0,5 krm mald svartpeppar + 0,5 krm mal dkryddpeppar)
0,5  tsk Kanel, mald
3 msk Tomatpure
3 dl vatten + mer 
1 tsk Salt
1 krm Libanesisk peppar ( 0,5 krm mald svartpeppar + 0,5 krm mald kryddpeppar)
0,5  tsk Kanel, mald
2-3 Tomater , stora
1 msk 
 
Skala Aubeginerna några remsor så att de blir randiga.
Om man har stora Auberginer så dela dem på längden.
Pensla dem med olja och kör dem i ugnen ca 20-25 min på 200 grader
Har man små auberginer "bryter" man upp dem så man kan läggai fyllningen.
Har man stora auberginer så ska man kunna gröpa lite i dem, föra köttet lite åt sidorna så man kan lägga i fyllning.
Fräs löken i olja tills den mjuknar.
Tillsätt färsen och fräs ha sedan i kryddorna  och nötterna och fräs lite till.
Lägg auberginerna i en ugnsform, ganska tätt så du inte behöver spä utvattnet sedan för mycket 
Blanda tomatpure med omgång 2 av kryddorna och vatten och häll i längs kanten på ugnsformen
Fyll ev. på med lite mer vatten , det ska nå upp till kanten på aurberginerna.
Skiva tomaterna från rätt håll så du får runda skivor och lägg på auberginerna
 
Gratinera i mitten av ugnen 225 grader tills tomaterna har mjuknat och börjar få lite färg
 
Servera med Ris(Sharie) och malfoffsallad
  
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: