19:34:00
Pasta Nduja
4 port
4 port pasta, ca 400-500 g
1 stor eller 2 små Shalottenlök, finhackad
3 klyftor Vitlök, finhackade
1-2 tsk olja eller smör att steka i
500 g passerade Tomater
0,5 - 1 dl Vatten
2-3 msk Nduja från burk eller korv (på burk smadae starkare så smaka av)
1 liten burk 200 g Soltorkade tomater, inte oljan (avrunnen vikt 75-100 g)
3 msk Creme fraiche, Grädde, Mascarpone, något att runda av med
1 krm Salt
Svartpeppar några rejäla tag med Pepparkvarnen
0,5 - 1 dl hackad Persilja
Parmesan att riva över
Ruccola
Fräs lök och vitlök i olja på medelvärme ca 3 min.
Tillsätt passerade tomaterna och skaka ur förpackningen med vatten och puttra 5 minuter
Strimla och hacka inte för stort soltorkade tomaterna
Tillsätt Nduja och soltorkade tomater och puttra 5 minuter till och lägg i persiljan
Rör ned Creme Fraiche eller grädde och låt puttra någon minut till
Koka pastan blanda med såsen och servera med Parmesan och gärna generöst med Rucccola