09:50:00
Rabarberkyckling med bacon
4 portioner ca 1 timme
recept från Allers men lite omgjort
ca 800 gr kycklinglårfile eller kycklingfile
smör/margarin till stekning
salt
peppar
300 gr rabarber
1 paket bacon 140 gr
en nypa socker
SÅS
2 dl kycklingbuljong
1 msk honung
2 dl vispgrädde
GARNERING
ca 1/2 dl finhackad gräslök eller salladslök
SERVERING
kokt potatis eller bulgur
sallad
sätt ugnen på 200 grader
stek kycklingen ordentligt på båda sidor i matfett, salta och peppra och lägg i en ugnsform.
ansa rabarbern och skär i bitar ca 2 cm, lägg hälften över kycklingen
strimla baconet och knaperstek i stekpanna eller på bakpapperskläd plåt i ugnen ca 10-12 minuter, lägg i grytan
vispa ihop buljong, honung och grädde och häll över kycklingen
Kör i ugnen 35-40 minuter, kortare tid om man väljer kycklingfilé
stek resten av rabarbern mjuk i matfett någraminuter tillsätt salt peppar och en nypa socker på slutet
strö över smörstekta rabarbern och gräslök
servera med kokt potatis eller bulgur kokt med grönsaksbuljong och en God sallad