God Mat Är Gott!

2020-11-07
09:50:00

Rabarberkyckling med bacon

4 portioner ca 1 timme
recept från Allers men lite omgjort
 
ca 800 gr kycklinglårfile eller kycklingfile
smör/margarin till stekning
salt
peppar
300 gr rabarber
1 paket bacon 140 gr
en nypa socker
SÅS
2 dl kycklingbuljong
1 msk honung
2 dl vispgrädde
GARNERING
ca 1/2 dl finhackad gräslök eller salladslök
SERVERING
kokt potatis eller bulgur
sallad

sätt ugnen på 200 grader
stek kycklingen ordentligt på båda sidor i matfett, salta och peppra och lägg i en ugnsform.
ansa rabarbern och skär i bitar ca 2 cm, lägg hälften över kycklingen
strimla baconet och knaperstek i stekpanna eller på bakpapperskläd plåt i ugnen ca 10-12 minuter, lägg i grytan
vispa ihop buljong, honung och grädde och häll över kycklingen
Kör i ugnen 35-40 minuter, kortare tid om man väljer kycklingfilé 
stek resten av rabarbern mjuk i matfett någraminuter tillsätt salt peppar och en nypa socker på slutet
strö över smörstekta rabarbern och gräslök
servera med kokt potatis eller bulgur kokt med grönsaksbuljong och en God sallad
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: