God Mat Är Gott!

2020-12-22
06:47:04

Sesamkyckling, stekt bulgur, broccoli och bönor

4 portioner ursprungligen från ICA
 
1,5 msk Sesamolja
1,5 msk japansk Soja
1,5 msk Sesamfrön
1/2 tsk Salt
600 gram Kycklinglårfilé
 
Sätt ugnen på 200 grader. 
Rör ihop sesamolja, soja, sesamfrön och salt. Blanda med kycklingen.
Lägg i en ugnsform och ställ in i mitten av ugnen ca 30 minuter, tills kycklingen är klar.
Låt svalna.
 
250 gr frysta Haricots verts
1 Broccoli à 250 g
1-2 röd Chilifrukt
2 Salladslökar
kyckling med sesam, se ovan
2 msk Rapsolja
ca 4 dl kokt Bulgur (2 dl okokt )
riven/finhackad Vitlöksklyfta
1/2 tsk Salt
3 msk japansk Soja
1 msk Sesamolja
1/2 dl Sweet chilisås
3 Ägg
1 msk Sesamfrön
1,5 dl Cashewnötter, osaltade 
-koriander eller persilja, strö över vid servering
 
Skär broccolin i  små buketter och skiva stammen tunt. Skiva chilin och salladslöken tunt. Strimla kycklingen.
Stek broccoli och bönor i olja ca 5 minuter på medel värme i en stor stekpanna/wok . Tillsätt Kyckling, bulgur, chili, salladslök och vitlök. Krydda med salt. Stek ytterligare ca 3 minuter 
Vispa ihop soja, sesamolja, sweet chilisås och ägg. Häll över och rör runt. Ta från värmen.
Toppa med sesamfrön, cashewnötter och koriander.
 
Till servering: Servera med limeklyftor och extra sweet chilisås.
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: