09:09:00
Melitzanosalata - grekisk Aubergineröra
1-2 st auberginer (500 g)
4 vitlöksklyftor
2 msk olivolja
1 tsk citronsaft
1/2 tsk salt
1 msk majonnäs
1 msk grekisk/turkisk Yougurt
Extra olivolja,
färsk oregano för dekoration ( eller Mynta, Persilja osv.)
(ev. libanesiskt bröd)
Grilla Auberginerna så att skalet blir svart.
Lägg dem i en form/tallrik och täck med plastfolie så går de lättare att skala.
Ugnsrosta vitlöksklyftorna med en gnutta olja eller dela dem på längden och tryck in dem i auberginerna inan de grillas.
Mixa auberginen och vitlökarna släta med olivoljan i formen. Använd stavmixer.
Tillsätt pressad citron, salt, majonnäs och yoghurt.
Ringla över lite olivolja och dekorera med någon färsk krydda
Servera kall som dippsås, som sidorätt gärna med Libanesiskt bröd till som ugnsrostats eller friterats.