19:42:00
Svamptoast med Parmesan och Persilja

3-400 g Kantareller, rensad och delade i mindre bitar
Olja eller Smör till stekning
1 msk finhackad Schalottenlök
0,5 dl Grädde
salt och svartpeppar
ev. lite finhackad röd Chili
4 skivor surdegsbröd eller grovt toastbröd
0,5- 1 dl riven Parmesanost
Lite hackad persilja
Stek svampen på medelvärme tills vätskan kokat in i en stekpanna.
Tillsätt matfett och stek tills svampen fått lite färg eller det börjar knäppa lite.
Lägg i lök, vitlök och Chili och fräs lite tills det mjuknat men ska ej ta färg.
Häll på grädde, låt koka ihop någon minut, det ska inte vara rinnigt
Smaka av med salt och Peppar.
Stek brödet i smör och olja på båda sidor tills det fått fin färg och är frasigt.
Toast eller rostbröd är bra att rosta först och sen steka lite.
Fördela svampen på brödskivorna och strö över parmesanost och persilja, servera direkt.
Tips!
Det går också bra att rosta bröd och bre på lite smör
Parmesan och persilja brukar trilla av mackan så jag brukar vända ned det i svampen precis innan jag lägger upp det på mackorna.