God Mat Är Gott!

2016-09-23
10:43:00

Viltlasagne med syltade Kantareller

4-5 portioner             40 min + 20 min i ugnen
 
500 gr Viltfärs
2 Gula Lökar
2 Morötter
1 msk Smör
1 tsk Salt
2 krm nymald Svartpeppar
4 dl Vatten
1 dl Vispgrädde
2 msk konc Viltfond
2 msk Rönnbärsgele (svartvinbärsgele gick också bra)
1 msk kinesisk Soja
5 Enbär, mortlade
1 tsk Timjan, torkad
2 msk Maizena Stärkelse
250 gr färska Lasagenplattor
2 dl Västerbottenost, riven
 
KANTARELLER
150 gr Gula Kantareller
1/2 Röd Chili, finhackad
1 klufta Vitlök, finhackad
1 1/2 dl Vatten
1 dl Socker
1/2 dl Ättikssprit 12%
2 krm Salt
1/2 dl Timjan, färsk hackad
 

Gör så här:

1. Kantareller: Ansa kantarellerna och skär stora svampar i mindre bitar. Kärna ur och hacka chilin. Skala och skiva vitlöksklyftan. Koka upp vatten, socker, ättika och salt i en kastrull. Lägg i kantareller, chili och vitlök. Låt koka upp igen. Blanda i timjan och låt kallna.

2. Sätt ugnen på 225 grader. Skala och finhacka löken. Skala och grovriv morötterna. Fräs lök och morötter i smör i en stekpanna. Tillsätt färsen och låt den steka med tills den fått fin färg. Krydda med salt och peppar.

3. Häll på vatten och grädde. Tillsätt fond, gelé, soja, krossade enbär och timjan. Låt puttra utan lock ca 5 min. Rör ut majsstärkelsen i lite kallt vatten och blanda ner i såsen. Låt koka upp.

4. Varva sås och lasagneplattor i en smord ugnssäker form. Översta lagret ska vara sås. Strö över osten. Tillaga mitt i ugnen ca 20 min.

5. Servera lasagnen med de syltade kantarellerna och sallad.

 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: