12:27:07
Högrevsgryta med Sidfläsk och Kantareller
4 portioner
600 g Högrev
200 g rökt Sidfläsk
1 gul Lök
2 Vitlöksklyftor
10 kvistar Timjan
4 dl Rödvin
3 msk konc Kalvfond
3 dl Vatten
400 g Kantareller eller hälften Champinjoner
2 Salladslökar eller Charlottenlök
ev finskuren gräslök
smör
salt och svartpeppar
ev majsstärkelse (Maizena)
Skär högreven i ca 4 cm stora bitar. Skär sidfläsket i tärningar. Skala, halvera och skiva lök och vitlök tunt.
Bryn kött och fläsk i smör i en stor kastrull. Tillsätt lök, vitlök och timjankvistar och fräs i ca 2 minuter.
Häll på rödvin, kalvfond och vatten. Låt koka upp och skumma av med en sked. Sätt på lock och låt sjuda i ca 2 timmar tills köttet är mört. Smaka ev av med salt och peppar.
Red ev av grytan med majsstärkelse till önskad konsistens.
Rensa kantarellerna och skär salladslöken i strimlor. Fräs kantarellerna i smör. Tillsätt salladslöken mot slutet. Smaka av med salt och peppar. Lägg svamp- och lökfräset i grytan strax före servering.
Servera med rotselleripuré, kokt potatis eller ris. Garnera ev med gräslök.