22:40:00
Saffranspasta med Fläskfilé och Örtparmesan .
Till 4 portioner
600-700 g Fläskfilé
1 msk kinesisk Soja
1 msk Olivolja
1/2-1 tsk Salt
1 krm nymald Vitpeppar
1-2 msk Smör till stekning
Saffranspasta:
250 gr Tagliatelle
2 stora Morötter
1 Zucchini/Squach
3 msk Olivolja
1/2 tsk Salt
1 pkt Saffran 0,5 g
Örtparmesan:
3 dl grovriven Parmesan
1 kruka grovhackade basilikablad
1/2 dl hackad Gräslök
1/2 dl hackad Persilja
2 pressade Vitlöksklyftor
Svartpeppar
Putsa Fläskfilén och skär i 1 1/2-2 cm tjocka skivor.
Putsa Fläskfilén och skär i 1 1/2-2 cm tjocka skivor.
Blanda Soja och Olivolja och blanda med köttet i en skål.
Låt stå i rumstemperatur medan du gör i ordning Pastan och Parmesanen.
Pastan: Skär grönsakerna i tunna långsmala strimlor (till Morot och Zucchini funkar det bra att använda potatisskalare till att skära remsor). Koka Pastan enligt anvisning på förpackningen. Låt grönsakerna koka med 1-2 minuter på slutet. Låt allt rinna av ordentligt i ett durkslag.
Finfördela Salt och Saffran i en mortel och blanda med 3 msk Olivolja i en stor stekpanna. Tillsätt Pastan och Grönsakerna och sväng runt det hela några sekunder på het platta.
Örtparmesan: Grovriv Osten eller använd färdigriven och blanda med Vitlöken ordentligt sedan med de hackade färska örterna. Blanda i en skål och smaksätt med pressad Vitlök och lite nymald Peppar.
Hetta slutligen upp en stekpanna och låt smöret bli brynt. Krydda och lägg i Fläskfiléskivorna och stek dem hastigt, ett par minuter på varje sida. Lägg upp Pastan, lägg på köttet och strö över örtparmesan.