23:03:00
Hallonglass på Chokladbotten (Glasstårta) .
10-12 bitar
100 gram Valnötter
100 gram mörk Choklad
3 Äggvitor
1 dl Socker
Glassen
1 pkt frysta Hallon 200 gram
3 Äggulor
1 dl socker
2 dl Vispgrädde
1 dl Kesella 10%
Sätt ugnen på 175 grader, tina Hallonen och hacka Nötter och Choklad grovt.
Lägg ett bakpapper i en form med avtagbara kanter.
Vispa Vitorna till skum. Tillsätt 1 dl Socker och vispa tills skummet är fast. Vänd ned Nötter och Choklad försiktigt. Bred ut smeten i formen.
Grädda 35-40 minuter. Låt svalna.
Kör Hallonen i mixer eller matberedare.
Vispa Gulorna och Socker pösigt.
Vispa Grädden. Blanda Äggsmeten med Hallonpurén, Kesella och Grädde och häll allt över Chokladbotten.
Ställ i frysen 4 timmar.
Tina ca 15 minuter före servering.