God Mat Är Gott!

2020-02-26
19:24:00

Spenat- och bönpaj med kallrökt lax

4 port
 
1 Gul Lök
1 msk Olja till stekning
150 gr Harico Verts (frysta går bra)
2 nypor Chili flakes
6 st Ägg
500 gr Keso
65 gr Babyspenat, 1 påse
Örtsalt
Peppar
200 gr kallrökt Lax
1 Citron
Smörgåskrasse till dekoration
 
Sätt ugnen på 200 gr
Skala och skiva löken. Hetta upp en stekpanna med oljan och stek lök, haricots verts och chiliflakes tills det mjuknat något.
Vispa ihop ägg och keso, vänd sedan ihop med lökfräset och spenaten. Krydda med örtsalt och peppar efter smak.
Klä botten på en springform, 24 cm i diameter, med bakplåtspapper och pensla kanterna med olja. Häll i smeten och grädda i mitten av ugnen i ca 25 minuter eller tills pajen är helt fast i mitten.
Servera pajen ljummen med kallrökt lax, smörgåskrasse och färsk citron i klyftor
 
(till nästa gång prova med vitlök mer chilismak)