God Mat Är Gott!

2020-12-29
19:08:00

Laxpudding

3-4 portioner
 
1 kg fast potatis skalad och kokt
Smör till formen och till att steka löken
200 gr Lax, kall eller varmrökt, skiva den
1 gul Lök
2 dl Grädde
2 Ägg
1 dl Dill hackad ( fryst funkar också)
2 krm Salt
0,5 krm Vitpeppar
Smörklickar eller skirat smör
 
Rivna Morötter till passar perfekt!
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Skiva löken tunnt och stekt tills den blir mjuk.
Ta den avsvalnade potatisen och skiva 0,5-cm skivor
Smörj en form ca 10*15 cm och lägg ett lager potatis i botten.
Varva Lax, Dill, Lök och Potatis, överst ska det vara Potatis.
Vispa ihop Äggen med Grädde, Salt och Peppar och häll över potatisen.
Lägg några smörklickar på gratängen eller servera med skirat smör
Grädda ca 45-50 minuter.
Känn efter om gratängen är klar och grädda eventuellt lite till med högre värme så den får lite färg.
 
Jag smakade av gratängen efter 45 minuter, den var inte riktigt klar och lite osaltad så smälte ca 50 gr Smör och hade i 1 krm salt till och hällde på gratängen och gräddade på Högre värme 10 minuter till