19:23:00
Chicken Red Curry.
4 portioner
2 msk Olja (mat- raps-jordnöts)
1-2 msk Röd Currypasta, börja med 1 msk och smaka av (jag tar 1 msk + 1 tsk)
2 dl Vatten
½ tärning Kyckling/Hönsbuljong
400 ml Kokosmjölk (1 burk)
6 st Limeblad
1 msk Palmsocker eller Strösocker
2 msk Fisksås
350 gr Kyckling
1 liten burk Bambuskott (om man vill)
1/2 Paprika, röd eller grön
150 gr Harico Vertes, frusna går jättebra
ca 12-15 blad Thaibasilika
1 röd Chili
Förberedelse:
Strimla kycklingen inte för smått. Plocka basilikabladen
Häll bambuskotten i ett durkslag och skölj av dem.
Skär paprikan i bitar. Hacka chilin
Tillagning:
Fräs Currypastan i oljan ca 2minuter.
Häll i vatten och buljongtärning och låt puttra tills ca hälften av vattnet har reducerats.
Tillsätt kokosmjölk, Limeblad, Socker, Fisksås, rör lite och tillsätt kycklingen.
Låt puttra på mediumvärme ca 8 minuter.
Smaka av med ev. fisksås, curry eller socker
Lägg i Bambuskotten, Paprika, Harico Vertes och puttra ca 3 minuter
Lägg i Thaibasilikan och Chilin och tag bort grytan från plattan.
Servera med jasminris.