God Mat Är Gott!

2016-05-27
13:43:00

Fiskgryta

4 portioner
 
300 gr Torskfile
300 gr Laxfile (eller bara Lax)
150 gr Räkor, skalade ( ca 10 per person räcker)
2 msk Olivolja
1 Purjolök, strimlad
1 Fänkål, strimlad, eller lite sockerärtor eller Squach
2 Morötter, slantade
1 klyfta, Vitlök, finhackad
3 msk Touch of Taste Hummerfond
2 dl Vatten
2,5 dl Matlagningsvin, vitt
2,5 dl Matlagningsgrädde
1 dl Creme Fraiche
1 paket Saffran 0,5 gr
1 tsk Salt
0,5 krm Svartpeppar
1 tsk Timjan, torkad
1 tsk Basilika, torkad
Cayennepeppar
Citron, pressad
 
Fräs Purjolök och vitlök o oljan. Tillsätt torra kryddorna och fräs 1 minut.
Tillsätt Vatten, Fond, Vin Grädde och Creme Fraiche och sjud sakta i 10 minuter.
Skär fisken i kuber 3*3 cm.
Lägg i fisken och sjud sak´ta några minuter tills den är klar, ca 5.
Smaka av med Cayennepeppar och Citron.
Servera soppan och lägg på några Räkor, ett bröd är gott till.
 
600