20:33:31
Oxrullader med Bönsallad
4 portioner ca 45 minuter Ugnen 150 grader
8 skivor Lövbiff 6-800 gr
Salt och Peppar
1 dl Ricotta
1 dl Parmesanost
8 skivor lufttorkad Skinka
2 msk Olivolja till stekning
LJUMMEN BÖNSALLAD: 1 burk stora vita Bönor 400 gr, skölja och avrunna
2 Charlottenlökar, finskivade
2 klyftor Vitlök, finskivad
1 liten Squash, tunna skivor
1 Chilifrukt, finhackad
ca 50 gr Spenat
DRESSING 2 Tomater, urkärnade och finhackade
1 msk Honung
Rivet skal och saft av 1 Citron
2 msk vit Balsamvinäger
1/2 dl Olivolja
2 msk Vatten
1 tsk torkad Timjan
1/2 dl finhackad Persilja
Finriven Parmesanost till servering och Tandpetare
Krydda köttet på båda sidor med Salt och Peppar och lägg ut dem på en skärbräda eller arbetsbänk.
Rör ihop de båda ostarna till en kräm och smaka av.
Bre ett tunt lager oströra på varje köttbit. Lägg på skinkskivorna och rulla ihop, fäst med tandpetare.
Bryn rulladerna runt om i i oljan. Lägg över dem i en eldfast form och stek färdigt i 20 minuter, spara skyn i pannan.
Fräs Lök, Vitlök, squash, Chili och Bönor i stekskyn under omrörning 2-3 minuter.
Smaka av och lägg upp i en skål.
Rör ihop alla ingredienser till dressingen med Tomathacket och smaka av.
Häll skyn från ugnsformen över bönsalladen. Vänd försiktigt i Spenaten och häll dressingen över.
Dela ev. rulladerna i 2-3 bitar och servera med den ljumna salladen.
Strö över lite Parmesanost.