God Mat Är Gott!

2014-06-22
19:18:00

Citron- och vitlöksmarinerad kycklingfilé

från ICA
10 portioner
  • 2 Citroner
  • 3 Vitlöksklyftor
  • 1 msk flytande Honung
  • 1 dl Olivolja
  • 1 msk hackad, färsk tTmjan
  • 1 kg Kycklingfilé
  • 2 msk Smör eller Margarin
  • Salt och Svartpeppar

Så här gör du.

  1. Riv av det yttersta skalet på Citronerna. Skala och finhacka Vitlöken. Blanda Citronrasp, Vitlök, Honung, Olivolja och Timjan. Lägg Kycklingen i en dubbel plastpåse, häll i marinaden och blanda ordentligt. Lägg i kylen över natten.
  2. Sätt ugnen på 125°C.
  3. Bryn Kycklingfiléerna i matfettet, krydda med Salt och Peppar. Lägg dem i en ugnssäker form och sätt mitt i ugnen. Stek tills innertemperaturen är 72°C.
  4. Skiva Kycklingfiléerna.