19:18:00
Citron- och vitlöksmarinerad kycklingfilé
från ICA
10 portioner
- 2 Citroner
- 3 Vitlöksklyftor
- 1 msk flytande Honung
- 1 dl Olivolja
- 1 msk hackad, färsk tTmjan
- 1 kg Kycklingfilé
- 2 msk Smör eller Margarin
- Salt och Svartpeppar
Så här gör du.
- Riv av det yttersta skalet på Citronerna. Skala och finhacka Vitlöken. Blanda Citronrasp, Vitlök, Honung, Olivolja och Timjan. Lägg Kycklingen i en dubbel plastpåse, häll i marinaden och blanda ordentligt. Lägg i kylen över natten.
- Sätt ugnen på 125°C.
- Bryn Kycklingfiléerna i matfettet, krydda med Salt och Peppar. Lägg dem i en ugnssäker form och sätt mitt i ugnen. Stek tills innertemperaturen är 72°C.
- Skiva Kycklingfiléerna.