God Mat Är Gott!

2024-04-03
19:14:31

Pad Sen Luang med Räkor (Wok med Gula Nudlar)

2 portioner OBS!
 
300 g färska gula nudlar eller 140 g torkade Luang
2 msk Vegetabilisk olja, Rapsolja, Solros eller Matolja 
2 klyftor Vitlök, finhackade
1,2 dl gul Lök, eller Vårlök, strimlad men inte för smått
10 stora Räkor, okokta, tinade och skalade utom sista biten på stjärten
1 krm Vitpeppar, mald
2 msk Ostronsås
1 msk Ljus Soja typ Kikkoman 
1 msk Strösocker 
0,5 dl lite drygt, tunt skivad morot på snedden
125 g blandad kål, Svartkål och Vitkål, ev Blomkålsblast, grovt skuret men grov blast skärs tunnare
8 st Sockerärtor, dela snett på mitten
1 dl Blomkålsbitar, cm-stora så de wokas bra 
 
Koka nudlarna 4-5 minuter om de är torkade och spola dem i kallt vatten, låt rinna av.
Fräs Vitlöken i oljan på ganska hög värme, de ska bli lite gyllene men inte brännas.
Tillsätt löken och låt den bli lite mjuk.
Lägg i räkorna och stek 2 minuter per sida så de blir rosa.
Skjut dem lite åt sidan och häll i Vitpeppar, Ostronsås,Soja och socker.
Lägg i Morötter, Blomkål och om du har några grövre bitar Vitkål/Blomkålsblast, vänd runt i såsen 2 min,
Lägg i resten av kålen och Sockerärtor, vänd runt allt, även räkorna 1-2 minuter.
Lägg i nudlarna och vänd runt så de blir varma och servera  
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: