13:27:00
Långsamt tillagad ört-, citron- & vitlökskryddad karré i gjutjärnsgryta
4 personer
recept inspirerat från Boxtoppen
Fläskkarré i bit 1 - 1,2 kg ca
1 Citron, pressad
10 st Schalottenlökar, skalade
2 stora Sötpotatisar, skalade och skurna i grova bitar så de inte kokar sönder, 3-4 cm
1 paket Stora Vita Bönor, avsköljda
3 Vitlöksklyftor, grovt hackade
2 Lagerblad
1 röd färsk Chili, grovh hackad
Timjan, en knippa färsk
1 burk passerade Tomater, 400 gram
2 dl rött Vin
Salt
Svartpeppar
Olivolja
Tillbehör
Rödkålssallad med Solrosfrön, se recept
Lantbröd eller Surdegsbröd att suga upp såsen med
Blanda Citron, Vitlök och några kvistar Timjan i en plastpåse och lägg i karrébiten. Låt marinera i rumstemperatur minst 30 minuter.
Ta upp köttet oh torka av och gnid in med salt.
Hetta upp generöst med olja i en gjutjärnsgryta och stek köttet tillsammans med lökarna hastigt så att köttet stänger igen och får lite yta,
Lägg i chili och fräs någon minut sedan hälls marinaden i och vinet. Lägg i LAgerblad och fler kvistar timjan, passerade tomaterna, Salt och Peppar.
Låt puttra under lock 1,5 timme.
Lägg i Sötpotatis och bönorna och låt grytan nätt och jömnt puttra ytterligare 1,5 timme.
Om du behöver röra om så gör det mycket försiktigt för potatisen går sönder.
Smaka av
Servera med sallad och bröd