God Mat Är Gott!

2020-10-31
14:16:00

Il tempos långkokta köttfärssås

4 portioner, 2-3 timmar
 
0,5 dl olivolja
500 g fläskkarré, hackad 
1 nypa torkad timjan
3 vitpepparkorn
1 lagerblad
2 schalottenlökar, hackade
2 vitlöksklyftor, hackade
2 röda chilifruktar, hackade
1 msk honung
5 dl marsalavin
3 dl vatten eller så det täcker köttet men inte för mycket det tar lång tid att reducera det sedan
1 tärning kycklingbuljong
1 msk soja kinesisk
1/2 tsk vitvinsvinäger
5 msk grädde
500 g tagliatelle
5 färska salviablad, finskurna att strö över
(5 droppar tryffelolja, behövs inte alls tyckte jag)
färskriven parmesan
flingsalt
 
Bryn köttet med timjan, vitpepparkorn och lagerblad i vid tjockbottnad panna med olivoljan.
Krydda med en nypa flingsalt.
Låt puttra i 10-15 min tills köttet fått fin färg och all vätska försvunnit.
Tillsätt lök, vitlök och chili. Fräs ytterligare 5-7 min. Tillsätt honungen och blanda runt i någon minut.
Tillsätt vin och buljong. Koka sakta under lock i 1,5 timme.

Ta bort locket och låt nästan all vätska koka bort. Rör med träslev så att såsen inte bränns vid i botten.

Tillsätt soja och vinäger. Koka ihop. Salta och peppra och låt koka samman.

Tillsätt grädde och koka någon minut. Smaka av.

Blanda med tagliatelle, strimlade salviablad, tryffelolja och färskriven parmesan.

Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: