14:16:00
Il tempos långkokta köttfärssås
4 portioner, 2-3 timmar
0,5 dl olivolja
500 g fläskkarré, hackad
1 nypa torkad timjan
3 vitpepparkorn
1 lagerblad
2 schalottenlökar, hackade
2 vitlöksklyftor, hackade
2 röda chilifruktar, hackade
1 msk honung
5 dl marsalavin
3 dl vatten eller så det täcker köttet men inte för mycket det tar lång tid att reducera det sedan
1 tärning kycklingbuljong
1 msk soja kinesisk
1/2 tsk vitvinsvinäger
5 msk grädde
500 g tagliatelle
5 färska salviablad, finskurna att strö över
(5 droppar tryffelolja, behövs inte alls tyckte jag)
färskriven parmesan
flingsalt
Bryn köttet med timjan, vitpepparkorn och lagerblad i vid tjockbottnad panna med olivoljan.
Krydda med en nypa flingsalt.
Låt puttra i 10-15 min tills köttet fått fin färg och all vätska försvunnit.
Tillsätt lök, vitlök och chili. Fräs ytterligare 5-7 min. Tillsätt honungen och blanda runt i någon minut.
Tillsätt vin och buljong. Koka sakta under lock i 1,5 timme.
Ta bort locket och låt nästan all vätska koka bort. Rör med träslev så att såsen inte bränns vid i botten.
Tillsätt soja och vinäger. Koka ihop. Salta och peppra och låt koka samman.
Tillsätt grädde och koka någon minut. Smaka av.
Blanda med tagliatelle, strimlade salviablad, tryffelolja och färskriven parmesan.