20:17:00
Kyckling- och Broccolibiffar med quinoasallad

4 portioner
100 g Broccoli, färsk
3/4 - 1 hel röd Chili
1/2 gul Lök
100 g Halloumi
400 g Kycklingfärs el. file
1 msk Majsstärkelse
1 Ägg
1 1/2 tsk Salt
1 krm Svartpeppar
Pankoströbröd
Matolja
Lime till servering
Limeyogurt
3 dl turkisk Yogurt
1 Lime, saft och rivet skal
1/2 msk Honung
salt och peppar
Quinoasallad
1 dl Quinoa
2 dl Vatten
1/2 Kycklingbuljong av tärning
50 g Sockerärtor
150 g Salladmix
1/2 Gurka
1 knippa Rädisor
Lägg bitar av broccoli, urkärnad chili, skalad delad lök och halloumi i bitar i matberedaren med kniven monterad. Kör till en smulig massa.
(Har du Kycklingfile så häll av broccolimassan och kör sedan kycklingen med puls några gånger och tillsätt broccolismulet.)
Tillsätt Kycklingfärs, majsstärkelse, ägg, salt och peppar och kör till en jämn smet.
Forma färsen till små biffar med lätt blöta händer och vänd dem i panko, lägg på en bricka eller tallrik.
Stek dem i omgångar i en stekpanna med olja ca 5 minuter totalt. Håll dem varma i ugnen medan du steker resten.
Limeyogurt: Blanda yogurt med limeskal, saft och honung. Smaka av med salt och peppar.
Quinoasallad: Koka sköljd quinoa i buljong enl anvisningar på förpackningen och låt svalna.
Blanda med strimlad sockerärtor, skivad gurka, och rädisor och salladsmix.
Lägg upp sallad på tallrikar toppa med biffarna och servera med limeyogurten samt extra klyftor lime att pressa över.