God Mat Är Gott!

2018-06-04
20:07:00

Laxbullar med Blomkålsbulgur

4 portioner
 
500 gr Laxfilé
1 Ägg
0,5 dl Grädde
1 msk söt Senap ( ej Dijon)
1 kruka Gräslök, fint skuren
1/2 tsk Salt
Svartpeppar, några rejäla tag med kvarnen
Smör till stekning
 
Pepparrotsyoghurt
2 dl turkisk yogurt
1 msk färskriven pepparrot (finns på tub)
1 krm salt
Svartpeppar, efter smak
 
Blomkålsbulgur med Gurka och Dill
3 dl kokt Bulgur, koka med ½ Grönsaksbuljong
0,5 Blomkålshuvud, skär i små buketter och koka 2-3 minuter, överkoka ej
0,5 Gurka, skala, dela på längde och kärna ur och skär i halvmånar
1 Citron, finrivet skal och pressad saft
1 kruka Dill, plockad eller lite hackad
1 msk Olivolja, ca
0,5 tsk Salt, smaka av
Svartpeppar från kvarn
 
Mixa laxen snabbt i mixer, blanda med ägg, grädde, senap, gräslök, salt och peppar.
(provstek ev. en liten bit färs för att smak aav med salt men ½ tsk brukar vara lagom)
Forma till 10-12 biffar och stek på medelvärme.
 
Pepparrotsyogurth, blanda yogurth med pepparrot, salt och peppar.
 
Bulgur, blanda med blomkålen, citronsaft och skal, dill, olja salt och peppar.
Smaka av och blanda ned gurkan.
God att servera ljummen när den dragit åt sig av smakerna medan du steker biffarna.
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: