God Mat Är Gott!

2018-12-16
09:25:00

Fyllda paprikor - grekiska

4-5 portioner eller mer om tillbehör
 
Tomatsås:
1 liten gul Lök, finhackad
1 liten klyfta Vitlök, finhackad
0,5 msk Smöreller olja att fräsa i
1,5 msk Tomatpuré
1 dl krossade Tomater
1,5 dl Vatten
1/4 tärning Grönsaksbuljong
2 krm Salt
0,5 krm av Svartpeppar, mald Ingefära, mald Kummin, mald Kardemumma, Gurkmeja och Koriander
0,5 Lime, pressad
 
Fräs lök och vitlök i matfettet. Tillsätt tomatpurén efter några minuter och låt den fräsa med. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongtärning, salt och kryddor  Låt såsen koka tills den blir slät .Pressa ner limefrukten
 
Fyllning:
0,5 dl Matvete
1/4 tärning Grönsaksbuljong
250 gr Champinjoner, sköljda och skivade
1 gul Lök
1 liten klyfta Vitlök
0,5 st Squash, tärnade
0,5 st röd Chili, finhackad
Matfett
150 gr Fetaost
1 dl Mjölk
1,5 dl Creme Fraiche
salt
Svartpeppar
7-10 st små paprikor
0,5 msk olja
 
Lägg vetekornen i en liten kastrull, tillsätt vatten och grönsaksbuljong. Koka upp och låt koka i 10 minuter. Ansa och stek svampen i lite matfett. Hacka och stek gul lök, vitlök, chili och zucchini och fräs i lite matfett. Smula sönder osten i en matberedare och mixa med mjölken, Tillsätt creme fraiche och rör om. Blanda vetekorn, allt det stekta och ostblandningen. Smaka av med salt och peppar.

Sätt ugnen på 200 grader. Skär av toppen på paprikorna (och försiktigt i botten om de inte är plana under. Det får dock inte gå hål i botten), fyll med svamp- och ostfyllningen. Lägg på locken och placera parikorna i en ugnsform. Häll tomatsåsen och droppa över 1 msk olja. Grädda rätten i nedre delen av ugnen ca 40 minuter.

 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: