18:28:48
Helstekt Örtkyckling med Citron och Brysselkål
4-5 portioner
1 hel Kyckling
Salt och Svartpeppar
1 ½ Citron
50 gr Smör
2 msk Olivolja
1/4 kruka Timjan
1 hel Vitlök
500 gr Brysselkål
1½ dl syrad Grädde
1½ msk riven Parmesanost
Sätt ugnen på 200 grader. Krydda Kycklingen med Salt och Peppar.
Skär en halv Citron i skivor och lägg innanför skinnet och i buken Kycklingen. Riv skalet och pressa ur saften ur en halv Citron, blanda det med Smör och lägg lite av det innanför skinnet på Kycklingen och resten ovanpå.
Ringla över 1 msk Olivolja och lägg på Timjan.
Den sista Citronhalvan delas på mitten med Vitlöksklyftorna och lägg i botten bredvid Kycklingen, i ugnen 40 min.
DEla Bryselkålen i halvor och lägg brevid Kycklingen, ringla över 1 msk Olivolja. Låt steka ytterligare 20 min i ugnen eller tils Kycklingen är klar.
Ta ut vitlöksklyftorna ur skalet och mosa dem med syrade grädden. Blanda med Parmesanost och krydda med Salt och Peppar.
Delar man Kycklingen i mindre bitar förkortas stektiden med ca 10 minuter.