God Mat Är Gott!

2017-11-18
18:15:30

Delizie

4 portioner
 
6 färska Lasagneplattor                                                               Tomatsås
1 Squash                                                                                      1 gul Lök 
200 gr Emmentalerost                                                                  3/4 dl Olivolja
150 gr kokt Skinka, skivor                                                            400 gr Plommontomater på burk
                                                                                                     1 tsk flytande Honung
2½ msk Smör
2½ msk Vetemjöl
5 dl Mjölk
2 tsk Salt
½ krm Vitpeppar
1 krm riven Muscot
 
Skiva och strimla Squashen, Fräs i olja. Salta och låt den svalna.
Hacka Löken och fräs i oljan ca 3 minuter. Tillsätt Tomater, Salt och Honung och sjud på svag värme utan loch ca 20 minuter. Mixa med en stavmixer.
Skiva 150 gr av osten och riv resten
Fördela ostskivor, skinka och squash på lasagneplattorna. Rulla ihop dem från kortsidan.
Svep in rullarna hårt i plastfolie, lägg kallt fram till gratineringen.
Smält smöret i en katrull, rör i mjöl och låt det fräsa ca 2 minuter under omrörning.
Vispa i mjölken lite i taget och såsen sjuda på svag värme ca 5 minuter. Smaka av med salt peppar och muscot.
Sätt ugenen på 225 grader.
Dela rullarna på mitten. Lägg hälften av såsen i en ugnsform eller i 4 portionsformar.
Ställ rullarna i formen. Häll på Tomatsåsen och sedan resten av Bechamelsåsen.
Strö över den rivna osten och gratinera i ugnen ca 20 minuter.
Servera med en God Sallad och lite extra ost eller Parmesan.
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: