God Mat Är Gott!

2017-01-19
12:28:27

Fläsklägg med Rotmos

4 portioner    ca 2-3 timmar
 
2 kg Fläsklägg med ben                                                1 Kålrot
1 gul Lök, i klyftor                                                          3-4 Morötter, ca 400 gram
1  Morot, i bitar behöver ej skalas                                 4 Potatisar, ca 400 gram
6 Kryddpepparkorn                                                        Salt, Svartpeppar efter smak
1 Lagerblad                                                                    Spad från Lägget
                                                                                       Smörklick
 
Skölj av lägget och lägg ien gryta med vatten så det täcker. Koka upp och skumma av väl.
Tillsätt, Lök, Morot, Kryddpeppar, Lagerblad och sjud under lock i 1,5-2 timmar tills köttet lossnar från benet.
Ta grytan från värmen och låt den stå.
Skala och skär i mindre bitar Kålrot och Morot och läg i en gryta med spad så det täcker. Sjud 30 min.
Låt köttet ligga kvar i det spad som finns kvar.
Skala och skär i mindre bitar Potatisen och tillsätt, koka ytterligare 15 min.
Häll av spadet men spar för spädning.
Mosa rotsakerna men inte för mycket, smaka avmed Salt, Peppar och en Smörklick.
Späd med vätska till lagom konsistens.
 
Servera med en God Senap.
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: