12:28:27
Fläsklägg med Rotmos
4 portioner ca 2-3 timmar
2 kg Fläsklägg med ben 1 Kålrot
1 gul Lök, i klyftor 3-4 Morötter, ca 400 gram
1 Morot, i bitar behöver ej skalas 4 Potatisar, ca 400 gram
6 Kryddpepparkorn Salt, Svartpeppar efter smak
1 Lagerblad Spad från Lägget
Smörklick
Skölj av lägget och lägg ien gryta med vatten så det täcker. Koka upp och skumma av väl.
Tillsätt, Lök, Morot, Kryddpeppar, Lagerblad och sjud under lock i 1,5-2 timmar tills köttet lossnar från benet.
Ta grytan från värmen och låt den stå.
Skala och skär i mindre bitar Kålrot och Morot och läg i en gryta med spad så det täcker. Sjud 30 min.
Låt köttet ligga kvar i det spad som finns kvar.
Skala och skär i mindre bitar Potatisen och tillsätt, koka ytterligare 15 min.
Häll av spadet men spar för spädning.
Mosa rotsakerna men inte för mycket, smaka avmed Salt, Peppar och en Smörklick.
Späd med vätska till lagom konsistens.
Servera med en God Senap.