15:03:17
Rödlökspanacotta på Kavring
15-20 portioner 20 minuter + minst 2 ½ timmar i kylen
10 skivor Kavring utan kanter
100 gr Smör smält
4 Gelatinblad
300 gr Färskost t.ex Philadelphia
2½ dl Creme Fraiche 34%
1½ Rödlök, finhackad
1 tsk pressad Citron
1 tsk Salt
½ krm mald Vitpeppar
Garnering:
Röd Stenbitsrom
Färsk Timjan
Lite finhackad Rödlök
Mixa Kvaringen i matberedaren. Mixa sen med det smälta Smöret.
Klä en fyrkantig form 25*25 cm med smörpapper. Tryck ut smulorna i botten och platta till ordentligt.
Blötlägg Gelatinbladen i ca 5 minuter. Rör ihop Färskost, Creme Fraiche, Rödlök, citronn, Salt och Vitpeppar.
Värm 1 dl av blandningen i en kastrul på svag värme. Tag upp gelatinbladen och krama försiktigt ur vattnet.
Smält dem med blandningen och blanda i resten av färskostblandningen.
Bred med en slickepott ut pannacottan över Kavringen. Var noga med att få den jämn.
Ställ i kylen minst 2½ timme, helst 4-5.
Skär upp pannnacottan i bitar ca 5*5 cm. Garnera bitarna med lite rom och strö över några timjansblad och lite rödlök.