God Mat Är Gott!

2016-06-14
09:49:00

Revbensspjäll kokta och sedan grillade

Receptfavoriter.se    4 port. 
 
2 kg tjocka Revbensspjäll
6 Vitpepparkorn
2 Lagerblad
1 tsk Salt
 
Barbequemarinad:
1-1,5 dl Tomatpuré
3 msk Vatten
0,5 dl Matolja
2 msk Honung
2 tsk Chilipulver
2 tsk Ingefära, torkad
2 Vitlöksklyftor, pressade
2 krm Salt
2 krm Svart- eller Vitpeppar
0,5 dl Ljus Soya, typ Kikkoman
3 droppar rökessence, Liquide Smoke
 
Lägg spjället i en stor kastrull. Täck med vatten och koka upp. Skumma med en hålslev.
Tillsätt Salt, Lagerblad och Vitpeppar och koka på låg värme 1,5.2 timmar.
Häll av vattnet och ta upp spjället och låt svalna eller låt det svalna vattnet.
Blanda ingredienserna till marinaden  och ta undan några matskedar att ha till pensling.
Skär spjället i bitar eller skivor längs med benet och lägg i en påse med marinaden.
Låt marinera någon timme eller över natten. Hit kan alltså revbenen förberedas och sparas i kylen.
Griljera dem runt om före serverng, antingen 3-4 minuter per sida på grillen eller i ugn på maxtemp ca 15 min.
Servera med Fänkålscoleslaw.
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: