God Mat Är Gott!

2016-06-15
20:30:00

Krämig Fläskfilégryta med råstekt Brysselkål

4 portioner    ca 40 min   
 
1 Fläskfilé ca 800 gr
3 Palsternackor ca 400 gr
Rapsolja till stekning
Salt och Peppar
Smör till stekning
2 dl Kalvbuljong
1 dl vitt Vin
3 dl Grädde
2 tsk Dijonsenap
4 Vitlöksklyftor
hackad Persilja
 
400 gr Brysselkål
2 msk Rapsolja till stekning
 
Putsa filén och skär i 2 cm tjocka skivor.
Skala Palsternackorna och skär i ca 5mm tjocka skivor. Stek i lite olja i en rymlig traktörpanna tills de får lite färg.
Salta och peppra och ta upp dem ur pannan.
Lägg i en klick smör. Krydda filébitarna med Salt och Peppar och och stek dem gyllenbruna, ca 2 min på var sida.
Ta upp dem ur pannan och häll Buljong, Grädde och Vin i pannan.
Tilllsätt Senap och pressa ned vitlöksklyftorna.  Låt sjuda ca 5 minuter. Smaka av med Salt och Peppar.
Lägg i köttet och Palsrernackan och låt sjuda ytterligare 5-7 minuter.
Dela Brysselkålen på mitten och stek dem på medelvärme i lite olja i en stekpanna 7-8 min.
Vänd då och då, salta och peppra.
Strö persilja över grytan och servera med Brysselkålen och gärna en sallad.
 
  
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: