God Mat Är Gott!

2016-12-09
17:01:00

Pilsnerbiff med bakat Äpple, Getost och Solrosflarn

6 personer
 
PILSNERBIFF
400 gr Ryggbiff av Nöt
1 dl Pilsner (t.ex. Sigtuna Organic Ale, Södra Pale Ale)
3 msk Salt
3 msk Strösocker
Några kvistar Timjan
Några kvistar Rosmarin
2 st Lagerblad, smulade
Smör
Rapsolja (ej kallpressad)
200 gr Robilaost, jag tog Krämig Getost istället
 
Putsa biffen fri från senor.
Hacka Timjan och Rosmarin grovt.
Blanda Salt, Socker, Örter och Lagerblad i en skål. Tryck in blandningen på biffen, låt stå framme i 15 min.
Sätt ugnen på 100 grader.
Bryn biffen i het panna med Smör och Olja så att den får fin yta. Ställ in i ugnen till temp 55 grader, ta ut ur ugnen. Häll över pilsner så att det täcker, låt vila till servering.
Skär osten i tårtbitar.
 
BAKAT ÄPPLE
4 st fasta Äpplen (t.ex Grevensteiner, Aroma eller Cox O.)
2 msk Olivolja, Salt och Peppar
 
Sätt ugnen på 225 grader.
Skala och tärna Äpplena i Tumnagelstora bitar. Lägg i en bunke slå över olja, salt och peppar.
Läg på en plåt och låt dem få fin färg ca 5 min, ta ut och låt svalna.
 
DRESSING & RUCCOLA
50 gram Ruccola
4 msk Olivolja
2 msk Äppelcidervinäger
2 msk Strösocker
 
Blanda Olja, Vinäger och socker i en bunke. Blanda före servering med Ruccolan.
 
SOLROSFLARN
3 msk Solrosfrön
1/2 dl Strösocker
1/2 dl Rågsikt
50 gram Smör
1 dl Rågflingor
3 msk skalade vita Sesamfrön
3 krm Bakpulver
 
Hacka Solrosfrön och blanda med alla ingredienser. Låt stå svalt 15 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
Rulla degen till små bollar och lägg glest på en plåt och grädda ca 10 minuter. 
Ta ut när de är gyllenbruna och låt svalna på påten till servering.
 
PRESENTATIONEN
Skär biffen i 12 skivor.
Blanda Äpplen med Ruccolasalladen och lägg som ett "fågelbo" på tallriken.
Lägg på två skivor biff och lägg på en kvist Persilja.
Lägg dit 2 Flarn och lägg ost på varje, bränn av osten med en brännare.
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: