18:03:30
Grönkålspaj med Valnötter
PAJDEG: FYLLNING:
2,5 dl Vetemjöl 250 gram Grönkål, grovhackad
75 gram Smör/Margarin 3 st Rödlök, skivad
3/4 dl Kesella Smör
2 dl Cheddarost eller annan smakrik ost
ÄGGSTANNING: 1 tsk Salt
3 Ägg ca 1 krm färskmald Svartpeppar
1 dl Mjölk
2 dl Grädde
1-2 dl grovhackade Valnötter, jag tycker 2 dl var för mycket.
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda Mjöl, Smör och Kesella till en deg.
Tryck ut i en pajform på 24 cm i diameter.
Nagga med gaffel och låt stå kallt i 30 minuter.
Förgrädda i 10 minuter.
Koka kålen i lättsaltat vatten i några minuter och låt rinna av ordentligt.
Fräs löken lätt och sedan lite till med kålen.
Lägg kålblandningen och osten i pajskalet.
Vispa ihop äggstanningen och häll över.
Strö över nötterna, och grädda i nedr delen av ugnen 35-40 minuter.
Servera ljummen.