God Mat Är Gott!

2016-12-27
18:03:30

Grönkålspaj med Valnötter

PAJDEG:                                               FYLLNING:
2,5 dl Vetemjöl                                      250 gram Grönkål, grovhackad                    
75 gram Smör/Margarin                        3 st Rödlök, skivad
3/4 dl Kesella                                         Smör
                                                              2 dl Cheddarost eller annan smakrik ost
ÄGGSTANNING:                                  1 tsk Salt
3 Ägg                                                     ca 1 krm färskmald Svartpeppar
1 dl Mjölk                                               
2 dl Grädde
 
1-2 dl grovhackade Valnötter, jag tycker 2 dl var för mycket.  
 
Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda Mjöl, Smör och Kesella till en deg.
Tryck ut i en pajform på 24 cm i diameter.
Nagga med gaffel och låt stå kallt i 30 minuter.
Förgrädda i 10 minuter.
 
Koka kålen i lättsaltat vatten i några minuter och låt rinna av ordentligt.
Fräs löken lätt och sedan lite till med kålen.
 
Lägg kålblandningen och osten i pajskalet.
Vispa ihop äggstanningen och häll över.
Strö över nötterna, och grädda i nedr delen av ugnen 35-40 minuter.
Servera ljummen.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: