God Mat Är Gott!

2016-08-19
16:50:00

Papoutsakia (fyllda Auberginer)

6-8 portioner
 
  • 6-8 st auberginer inte jättestora / eller byt ut mot några små paprikor
  • olivolja
  • 500 g bland- eller nötfärs
  • 1 st gul lök
  • 4 st vitlöksklyftor
  • 1 burk krossade tomater
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 dl fylligt rött vin
  • 4 tsk torkad oregano
  • färsk timjan
  • 1 st kanelstång
  • 1 1/2 dl nyriven parmesanost
  • färsk timjan
  • salt och peppar
  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skölj aberginerna och torka av dem med hushållspapper. Dela auberginerna på längden och skär några snitt i köttsidan och ringla över lite olivolja. Grädda i ugnen 15 min.
  2. Hacka lök och skiva vitlöken tunt. Stek löken i rikligt med olivolja (oljan ska täcka kastrullens botten). Se till att löken inte tar färg. Tillsätt körrfärsen och bryn den.
  3. Tillsätt  tomater, tomatpuré, vin, kryddor, några kvistar färsk timjan och låt koka upp.
  4. Ta ut auberginerna, gröp ut auberginens fruktkött (se dock till att det inte blir hål i auberginen då du ska fylla den). Hacka ner aubergineköttet i köttfärsåsen och låt puttra 15 min.
  5. Fyll auberginerna med köttfärssås och riv över parmesant. Sätt in i ugnen. Auberginerna är klara när de är mjuka och osten har fått en lätt gyllenbrun färg.
  6. Ät med Grekisk sallad med kalamataoliver och tzatsiki. 
Kommentera inlägget här:
Namn: Kom ihåg mig?
Mailadress:  
Bloggadress:  
Kommentar: