12:30:00
Farmors Portergryta .
4 Portioner
500 gram Högrev eller Grytbitar (Rådjurskött blir jättegott)
1 flaska Porter
1 Köttbuljong
2 msk Svartvinbärsgelé
2 msk Soja
8 krossade Enbär
1 tsk Timjan
1 krm Svartpeppar
½ tsk Salt
10 st Steklökar eller 2-3 Gul Lök klyftad (200- 250 gram)
1 stor eller 2 små Vitlöksklyftor, pressade
1 Lagerblad
2 dl Creme Fraiche
Skär köttet i centimeterstora bitar.
Blanda Porter, Köttbuljong, Gelé, Soja, Enbär, Timjan, Vitlök, Lagerblad, Peppar och Salt i en kastrull och koka upp.
Lägg i köttet och låt puttra under lock i 30 minuter.
Lägg i Löken och puttra ytterligare 30 minuter.
Tillsätt Creme Fraichen och puttra 15 minuter.
Smaka av med Salt och Peppar
Servera med pressad potatis, ris eller pasta och en God Sallad.
(Använder man Rådjur är Rotsellerimos jättegott till. Då kan man även ha i 300 gr stekta Trattkantareller och servera med ugnsrostade Morötter och Brysselkål)